V životě jde o víc než o VOLVO a proto ho řídíte.
Volvo XC70



Nový model Volvo V40 je nejkrásnější ve své kategorii 19.04.2013

Dynamický design zbrusu nového luxusního hatchbacku Volvo V40 si získává zaslouženou pozornost. Nejenže se za ním na ulicích i silnicích ohlížejí jak muži, tak i ženy, ale získal také prestižní ocenění v hodnocení krásy. Tuzemští čtenáři časopisu Auto Tip ho posadili na první místo v mezinárodní anketě Auto Bild Design Award v kategorii malých a kom- paktních vozů.

Velmi pohledné Volvo V40 tak v nabité kategorii porazilo dalších 21 rivalů, včetně prémiových modelů konkurenčních značek, jako jsou Audi A3, BMW 1 či Mercedes-Benz A. Na švédském automobilu zaujala čtenáře masivní stavba, která vzbuzuje pocit maximálního bezpečí, je však do celkového vzezření vozu zakomponována natolik citlivě, že nepůsobí těžkopádně. „Jako by šlo spíše o svaly než o brnění,“ komentoval to Jakub Kolár z časopisu Auto Tip.
Čtenáři také dobře hodnotili úzkou linii oken, výrazné prolomení mezi kapotou a blatníky, což posiluje klínovitost pontonu, i komplexní vyznění vozu jako dynamického hatchbacku, který svými rozměry slibuje také Čechy oceňovanou vysokou praktičnost. Design Award, kterou již čtvrtý rok v řadě vyhlašuje německý magazín Auto Bild, patří k největším motoristickým anketám vůbec. Nejkrásnější automobily současnosti volí na 40 milionů čtenářů. Letos přitom hodnotili tvary 140 sériových modelů a konceptů v pěti různých kategoriích. Vedle malých a kompaktních vozů tvořily další kategorie kupé a kabriolety, sedany a kombi, koncepty a SUV.



Design by 3sixty | 2024